watch the mellon collies blossom

----z-elektripaber

kolmapäev, aprill 20, 2005

 

linn ja täpid

tere.

ma muutsin blogi väljanägemist, sest see uus versioon meenutab mulle linnatulesid.
ja see roosa tekstivärv on ju pornolik.

öökinos oli "lost in translation". istusime sõpruses nendel oma kohtadel, kus me alati istume kui me sõpruses oleme. baari kõrval paremat kätt.
mihu, jaak, mina, elina ja elina sõbranna.
"lostis" on momendid, mis võtavad mu südame ümbert kätega kinni ja pigistavad õrnalt, täpselt piisavalt, et annaks tunda, aga valus veel ei oleks. seal oli ikka hetki, kus silmad korraks kipitasid vaikne sisemine värin tegi nõrgaks. täna nägime seda esimest korda kinolinalt: jaak ja mina. 35mm filmilint näitab hoopis võluvamat pilti kui divx.

jah, ma mõtlesin, et ma olen viimasel ajal oma postitustes jube dramaatiline ja pingutatult poeetiline olnud. seda on päris rõve lugeda.
samas, kuidagi nii ongi viimasel ajal olnud.
vähemalt peale kino tuli jälle tagasi see vahepeal lahkunud tahe elada ja taksos oli tunne, et valgusvoore võiks palju rohkem olla. võiks olla, nagu tokyos. nagu "lostis" oli. kristiine ristmikul oli valgustäppe liiga vähe ja hõredalt.

ma ei tea, kas tasub kirjutada ka sellest, kuidas bussis (kui me jaaguga koos kino poole sõitsime) üks blond ja segase äreva tegumoega sifkasid näksiv mees oma käe kahe seljatoe vahelt läbi pistis ja oma kleepuvate pikkade näppudega mu alumisi ribisid kõditas.
mu tagi taskuid on väga raske lahti teha ja mu rahakott oli juhuslikult pükste küljetaskus, nii et peale ebamugava kõdi ei saanudki ta mulle midagi teha. ma küll küsisin talt, et "mida sa teed?", aga ta ütles ainult "mh?" sellise näoga, nagu ma oleks tema tähelepanu mingi mõtteraja pealt ära tõmmanud. üks kurva moega kössis tüdruk istus tema kõrval.
bonnie & clyde.

ma ei tea, kas sellestki tasub kirjutada, et mu tossud on nii auklikud, et paelad tulid talla ja riide vahelt välja. koju tagasi tulles trepikojas märkasin. tilpnesid niimoodi.
sellest ei tasu tegelikult kirjutada. see on teistele igav.

naljakas on see, et pärast seda, kui veiko mind oma loetavate nimekirja avalikult lisas, oleks nagu panused tõusnud. vastutus suurenenud audientsi ees.
nii et, veiko, see on ilmselt kompliment sulle. näed, mida autoriteediga teha saab.

ah jaa. veel üks igav detail tänase kohta: esietenduse lillesaak. tänased lilled olid gerbera ja (roosa) tulp.

lähen nüüd ja magan linnaund.

------------------------------
lost in translation soundtrack
------------------------------

Comments:
äratundmisrõõm
tõlkes kaduma läinud
sama saal_sama vilm
väikeste variatsioonidega samasugused emotsioonid
eriti julm, et öösiti tuleb endal kaa väss peale ja siis veel jälgida, kuidas ekraanil inimesed on tõeliselt väsinud ja uinuvad..see on lagi

ja veel..suurel linal on suur eelis;)
 
...
pugeda punase tooli sisse,unustada kõik need muud inimesed enda ümber,nende ebahumaansed käitumised ja sulanduda filmi-seda tunnet läbides on kõige hirmuäratavam ning samas kõige õrnem ja meeldivam leida end filmi seest.siis ei ole enam sina ja film,vaid on see maailm,mille sisse sa oled end lasknud minna,mida oled avastamas ja mida jätmas.see maailm,mis on sind vastu võtnud.
lost in translation - mida kõike me võime kaotada sõnades,kui meid ümbritsevad teised,need,keda ei huvita sina ise,vaid sina kui objekt,sina kui keha,mitte see,mis on sinus.ja siis sa näed seda teist,teda,kes ei suuda magada,kes otsib rahu ja olemist,kelle sõnad on suuremad kui teiste väljanägemine,selle,kes teab,kuidas sõnadega võib rääkida ka siis kui naeratus on sõna.
ja muusika.ja tänavad.ja lärm.ja vaikus.ja vann.ja muusika.
(täna hommikul vaatasin Sofia - The Virgin Suicides- filmi..muusika,näod,käed,muusika,kadumine...)
..
sookail-tee,mis väga kangelt annab rahustava mõju..
 
jah, me teame seda. liiga vähe tulesid. liiga vähe jaapani keelt. kuula pizzicato five'i. ja vaata kuskilt alla. kuskile alla.
 
Kaks asja oli mis ma tahtsin kirjutada, kui ma lugesin. Üks oli vist see ohoohüüatus, et kas sellist asja tuleb veel et salaja öösel inimestele kinolinal lost in translationit näidatakse. ma olen ka kaks korda divx näinud.
jaa, nüid tuli meele. ei ole sa nüüd midagi nii dramaatiline ja poeetiline, et oksele ajaks. pigem on kergelt mõnus.
vatever tegelt.
 
grisu//

kuigi alati on kahju kui hea film une tõttu veidi kaotsi läheb, on "lost" minu arust siiski üks paremaid filme, mille saatel unne vajuda.
aga kui on suur uni peal ja ikkagi tahaks väga seda filmi tervenisti näha, on "lost" täielik pähkel..


butterflies//

jah.. oh jah..
ja rõõm näha, et teesoovitus oli täiesti omal kohal jälle.


daki//

me teame seda indeed.
ja ma pole imelikult kaua juba pizzicatot kuulanud.


veiko//

ma ei tea, et lähiajal sellist asja veel juhtuks, et öösel salaja "l.i.t." filmi näidatakse. kuigi tegelikult see ei olnudki väga salajane seanss. seda reklaamiti lihtsalt väga vaikselt.
aga kui ma kuulen, et "lost" tuleb veel millalgi kinno, siis ma annan sulle märku.

ja hea on teada, et mu tekstid oksele ei aja koolon paremsulg.
 
Postita kommentaar

<< Home