watch the mellon collies blossom

----z-elektripaber

pühapäev, september 18, 2005

 

eneseiroonilised armastajad

kui me suvel haapsalus etendusi andsime, siis vahepeal sai festivali raames ka kohaliku harrastusteatri "eksperimentaalhamletit" kogemas käidud.
seal oli selline kõnelõik (parafraseerin):
"Eneseiroonilise armastaja armastusavaldused on nii iroonilised, et mitte keegi ei suuda neid tõe pähe võtta. Kõige iroonilisem --, et need vastavad tõele."

ma olen praegu ühest Sonic Youth'i laulust läbi imbunud.
/"I Love You Golden Blue"/
Sonic Youth on minuteada üks küünilisemaid ja kibesarkastilisemaid bände üldse. mistõttu ongi selles ühtäkki midagi ootamatult armsat ja puudutavat kui nendesugused muusikud lausuvad kolm sõna "(1)i (2)love (3)you".

/I don't glitter like the stars above I don't glow like neon alone Don't blush it's just the wind outside Don't rush to be by my side/

sellest kumab läbi mingi alistatus, kui küünikud armastama hakkavad.
mingi jõuetus ja lõplik ülestunnistus: jah, ma igatsen sind (kes iganes sa kuradi pärast ka poleks).

Comments:
"Eneseirooniline armastaja" on üks väike ja väga veider luulekogu Kalev Keskkülalt. Sealt ka see tsiteeritud värss. Kõik need luuletused on seal sellised natuke kiiksuga, nukrad ja otsivad.
 
tänud tipi eest.
kuidagi huvitavalt kukkus välja see teada saamine.
 
"eneseirooniline armastaja asmastuse avaldused on nii iroonilised, et keegi ei suuda neid tõe pähe võtta, kõige iroonilisem, et see on tõsi."

"eneseirooniline armastaja kuulub piisava teadusliku seletuseta nähtuste hulka nagu igiliikur või inimhingede insener. Neist kohe ei saa aru, kuidas nad on selliseks saanud või millest elavad."
 
aga. mulle küll eneseiroonilised armastajad meeldivad. mitte iroonilised enesearmastajad, kellega neid on kerge segi ajada, kui pealiskaudsem pilk heita.

oh, sõnad.
 
Postita kommentaar

<< Home